thereseilondon

Minnen från Paris: Dag 2

Kategori: Allmänt

Så här kommer fortsättningen på vad jag hade för mig under min tid i Paris. Detta är vad jag gjorde fredagen den 14 september.
 
Jag gick upp ganska tidigt för att ta tåget ut till Vernon och därefter en buss till Giverny, huvudmålet för min resa. Ända sen jag i första klass läste om Claud Monet har han varit en av mina favoritkonstnärer, och hans trädgård har varit ett drömresemål ända sen jag läste barnboken Linnéa i målarens trädgård första gången. Och nu fick jag äntligen chansen att åka dit!
 
Det första målet var dammen och den japanska bron, mitt favoritmotiv och också den del som är svårast att få en bild av utan en massa turister överallt. Jag lyckades aldrig.
Bron
 
Jag och bron
 
Utsikt från bron.
 
JAg uppskattade dammen och bron, men det som jag njöt mest av var faktiskt att pressa min mobilkameras förmåga och min egen flexibilitet till max i jakt på fina närbilder på blommor. Trots att det var september var hela trädgården full i fantastiska blommor, och jag kunde knappt ta ett steg utan att få syn på en ny blomma, färgkombination eller ett nytt perspektiv som jag bara måste försöka fånga på bild. Det blev hundratals bilder den dagen, vilket också ledde till att mobilen började ge upp redan före tolv på förmiddagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, det var några exempel, laddar kanske upp fler någon gång när jag har tid och lust. Min mobilkamera är i alla fall mycket bättre på att ta närbilder än landskapsbilder.
 
När jag kännde att jag fått nog av fotande åt jag lunch och åkte sedan tillbaks till Paris där jag genast fortsatte vidare till Louvren. Där besökte jag självklart den välkända damen Mona Lisa. Som tur var så räckte mitt mobilbatteri precis till ett par bilder. Jag vet itne om det var så mycket att ta kort på dock. Det fanns många andra tavlor där som var vackrare måste jag säga, och dessutom var hon väldigt liten!
Dessutom hade de satt glas framför henne vilket gjorde det ännu svårare att få en hyfsad bild. Men om ni undrar hur hon egentligen ser ut kan ni ju alltid använda google. ;-P
 
Jag stannade tyvärr inte så länge på Louvren för jag var redan helt slut efter förmiddagens äventyr. Jag åkte hem tidigt och lade mig att sova, vilket var mycket värt eftersom jag hade två och en halv fullspäckade dagar kvar att ta mig igenom!
 
 
 
 
 
 

Veckans schema: vecka 45

Kategori: Allmänt

Måndag 5 November: Ledig
Tisdag 6 November: Jobbar
Onsdag 7November: Ledig
Torsdag 8 November: Ledig
Fredag 9 November: Jobbar
Lördag 10 November: Jobbar
Söndag 11 November: Jobbar

Guy Fawkes Day

Kategori: Allmänt

Imorgon är det Guy Fawkes Day, en dag då de skjuter fyverkerier till minne av en man som försökte spränga parlamentet. Jag är ännu inte säker på om de firar att han försökte eller att han misslyckades. Hur som helst, det verkar vara ungefär som valborg, fast de förbereder sig väldigt väl här. Grannarna har övat på att skjuta fyverkerier och smälla smällare varje kväll i över en vecka. Jag börjar bli lite less, och jag tycker synd om alla ljudrädda husdjur.