thereseilondon

Veckans schema: vecka 31

Kategori: Allmänt

Då var det dags för en ny vecka, och efter ett par veckor med mycket ledighet så är det nu dags att börja jobba.

Måndag 30/7: Jobbar
Tisdag 31/7: Jobbar
Onsdag 1/8: Ledig
Torsdag 2/8: Ledig
Fredag 3/8: Jobbar
Lördag 4/8: Jobbar
Söndag 5/8: Jobbar
 
Måndag 6/8: Jobbar
Tisdag 7/8: Jobbar

Jag ligger efter med flera uppdateringar här på bloggen, har mycket bilder och sånt som jag tänkt lägga upp... kankse får jag möjlighet någon av kvällarna framöver nu när jag inte kommer vara ute på så mycket stoj. Men kan ju alltid hoppas i alla fall :) Kram till er alla!

jag har inte glömt er!

Kategori: Allmänt

Jag är bara en dålig bloggare. Denna vecka har jag haft en hel del för mig, varit på en Prom, en konsert med mika, sett os-facklan och nu är jag på tåget mot coventry för att äntligen se decimala fotbollsdamerna i en os-match mot japan. Hoppas att ni alla har det bra. Kram!

Veckans schema: vecka 30

Kategori: Allmänt

 Här kommer arbetsschemat och planerna inför kommande veckan:

Måndag 23/7:    Jobbar
Tisdag 24/7:      Ledig
Onsdag 25/7:    Jobbar
Torsdag 26/7:    Ledig, ska på konsert.
Fredag 27/7:      Ledig
Lördag 28/7:      Ledig, hejjar fram svenska damerna i fotbollsmatchen mot japan.
Söndag 29/7:     Ledig

Utöver detta har jag lite småplaner för veckan, men vi får se vad som blir av och vad som inte blir av. OS-facklan kommer i alla fall att gå förbi inte alltför långt ifrån där jag bor, vi får se om jag kan ta mig dit och se den. Sen är det ju invigning av OS på fredag, och även om det är omöjligt att få biljetter dit så är det väl något som man måste se på ett eller annat sätt nu när man är här.

Hoppas ni får en bra vecka!

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Så, nu har jag  varit ledig några dagar. Jag vet att jag lovade lite bilder sist jag skrev men det har inte blivit några och det  blir inga ikväll heller. Torsdag- Fredag hade jag inte så mycket för mig, efter två intensiva dagar var jag rätt så slut så jag tog det lungt och stannade hemma mest. På Fredag kväll lyckades jag till sist i alla fall dra mig ut på en till prom, denna gång var det Beethovens första och andra symfoni de spelade.

Idag har jag träffat några svenska au-pairer som också bor och jobbar här i london. Vi köpte lite mat och sedan satte vi oss vid primrose hill där man kan se ut över centrala london. Det var riktigt härligt, och london verkade plötsligt mindre än vad det var förut. Det har faktiskt på många sätt blivit mindre och mer överskådligt än de första dagarna efter att jag kommit hit. Men självklart är det ändå ganska stort. Imorgon jobbar jag igen och sen börjar en ny vecka som ser ut att bli ganska intensiv.

Kram!

Utforskar London

Kategori: Allmänt

Lite uppdatering om vad jag har haft för mig de senaste dagarna.

Igår åkte jag till Brent Cross och handlade lite i en stor galleria, typ kupolen :p Först hittade jag ingenting, sen hittade jag ingenting sen hittade jag Marks & Spencer. Billiga basplagg i lite "tantigare" mode, precis vad som passar mig. Äntligen fick jag tag i jeans som passade bra, både på längd och bredd ;) Blev också lite skor, hade i princip bara ett par med mig hit, är inte säker på om nägra av de jag köpte kommer att bli nägra favoriter dock.


Fram mot kvällen drog jag sedan in till stan och gick på BBC Proms i Royal Albert Hall. En trevlig och härlig upplevelse, och RAH är otroligt vackert på insidan. Ska försöka lägga upp lite bilder imorgon. Det bästa och pampigaste av konserten var inledningen, en utav huvudanledningarna till att jag valde att gå just igår. En stund rös jag faktiskt :) Vill ni veta vad för stycke jag lyssnade till får ni kolla här http://www.youtube.com/watch?v=SLuW-GBaJ8k .

Och vad har jag gjort idag då? Jo, jag började med en sväng till National History Museum. Där tittade jag mest på dinosaurierna och lite andra djur men även lite stenar och annat smått och gått. Men det finns mycket kvar tt utforska där en annan dag.

När jag ledsnat på uppstoppade djur gav jag efter för min hemlängtan och tog mig till ikea. Det bästa jag hittade där var den svenska maten - Kalles kaviar! Leksands knäckebröd! Och allt möjligt med namn på svenska! :D

Från början hade jag tänkt gå på bio också ikväll men jag hoppade över det eftersom jag redan är helt slut. Istället blir det nog en dvd-film som jag kan se ifrån min mjuka säng :)

Kram till er alla.

Veckans schema: vecka 29

Kategori: Allmänt

Jahapp, då har mina två första veckor snart gått, bara 50 kvar ;)

Schemat för den närmsta veckan ser ut såhär:

Måndag 16/7:    Jobbar
Tisdag 17/7:      Ledig
Onsdag 18/7:     Ledig
Torsdag 19/7:    Ledig
Fredag: 20/7:     Ledig
Lördag 21/7:      Ledig
Söndag 22/7:     Jobbar

En ganska trevlig vecka med andra ord. Under tisdag förmiddag har jag lite ärenden inplanerat, annars har jag faktiskt inget fast bestämt. Det blir nog en del shoppat,  nåt museum samt teater/musik/bio någon gång.  Jag ska försöka uppleva så mycket av london som möjligt under dessa dagar. :D Har ni några tips på vad jag kan hitta på?

 Kram!

Vilda djur

Kategori: Allmänt

Jag kan nu bekräfta (Morgan och Ola-Connys iakttagelse) att det faktiskt finns vilda djur här i London, såg flera stycken när jag besökte en park i närheten för ett par dagar sedan. Vid ett tillfälle hade jag minst sex stycken runtomkring mig, då är man inte så kaxig. Så vad är det för vilddjur jag paratar om? Jag funderar på att ge dem namnet Engelsk vildbest. Bild ses nedan.




Tickets

Kategori: Allmänt



Kan ni gissa vart jag ska? Jo precis, den 28 juli ska jag se de svenska damerna slå japanskorna i fotboll. Upptäckte dock att det inte blir i London utan i Coventry, så jag fick även beställa lite tågbiljetter.

Och detta är inte allt. Har även en biljett till en konsert med Mika den 26 juli här i London. Ser riktigt mycket fram emot den konserten.

Men det bästa av allt är nog ändå att jag just beställt flygbiljetter till Sverige. Den 4-8 oktober kommer jag hem en vända, och firar min kära systers födelsedag. Tills dess får ni hålla till godo med denna blogg och skype.

Kram!

(PS. är det någon mer än jag som blir lite yr av att titta på bilden? Det känn liksom som att hela fotot ligger snett på något sätt  :P)

Veckans schema: vecka 28

Kategori: Allmänt

Jag tänkte att det vore bra att varje vecka lägga upp schemat för de kommande dagarna så att ni vet när jag mest troligen kan nås och sådär. De dagar jag jobbar sitter jag ändå oftast vid datorn under min lediga tid på kvällen, mellan sju och tio ungefär ( engelsk tid, 20 till 23 i sv alltså).

Den kommande veckan ser ut såhär:

Måndag 9/7:    Jobb
Tisdag 10/7:    Jobb
Onsdag 11/7:   Ledig
Torsdag 12/7:  Ledig
Fredag 13/7:    Jobb
Lördag 14/7:    Jobb
Söndag 15/7:   Jobb
Måndag 16/7:   Jobb

Så då vet ni. Just nu har jag inga planer för mina lediga dagar, vi får väl se vad jag hittar på :)

Catching up...

Kategori: Allmänt

Nu har det gått några dagar och det är väl dags för en ltien uppdatering. Jag har mest jobbat hittills, gått intro och känner att jag äntligen börjar komma in i allting. Det är en del som känns nervöst än så länge, vi får se hur det går på tisdag som är min första egna dag.

Igår var jag ledig, då åkte jag in till centrum, till Oxford Street och shoppade lite. Det blev lite baskläder på Primark, superbilligt ställe. Imorgon är jag ledig igen och då blir det nog en tur till en grannstad till east finchley där jag bor. Där ska det finnas en konstnärsbutik och en pappershandel, så då kan jag få tag på lite material. :)

Lite hemlängtan har smugit sig på mig emellanåt såklart, men mestadels har det gått bra. Jag tror att det kan bli riktigt bra det här :)

Now I'm here...

Kategori: Allmänt

Har nu spenderat mitt första dygn i London. Flygresan gick bra, hade bara väldigt ont i öronen i början av resan. När jag kom fram möttes jag upp av assistenten som jag ska avlösa, tillsammans åkte vi tunnelbana till mitt nya "hem".

 När jag kom fram så hade hon jag ska jobba för redan gått och lagt sig, så det blev att jag satt uppe en stund och pratade med de två nuvarande assistenterna och sedan gick jag och lade mig ganska tidigt. Idag har jag haft min första introdag då jag mest gått bredvid och sett hur assistenten jobbar. Imorgon ska jag göra min andra introdag, då får jag prova på lite mer själv. Det är inga stora nyheter jämfört med mitt jobb i Falun rent omvårdnadsmässigt, men det blir ju annorlunda att ta hand om en person hela dagen och att även laga mat och göra hushållssysslor.

Kvinnan jag ska jobba åt verkar väldigt snäll och trevlig, och typiskt engelskt artig. Hennes make har jag inte träffat ännu då han är bortrest, men han har verkat väldigt trevlig han också när vi tidigare pratat via skype.

När jag jobbar så jobbar jag från åtta på morgonen till ca sju på kvällen, + ett par korta tillsyner på kvällen. Under dagen har jag också lite raster mendans kvinnan jag jobbar åt vilar. Den första veckan nu vet jag inte riktigt vilka dagar jag kommer att jobba och när jag kommer vara ledig, men den första "riktiga" dagen blir på tisdag om en vecka. Då går jag själv och från och med den dagen har jag ett rullande schema att följa. (Det har jag nu också men det kan nog bli en del ändringar).

Jag hoppas att det är bra med er alla där hemma i Sverige. Kram!

Farväl Falun!

Kategori: Allmänt

Nu åker jag iväg mot arlanda.

Sista kvällen hemma

Kategori: Allmänt

Jaha, då var vi här till slut. De flesta har jag redan sagt hej då till. Det är bara pappa och Henrik kvar och de följer med mig till flygplatsen. Allt är packat. Synten fick stanna hemma, så även mycket annat. Allt här hemma ligger i flyttkartonger, väntandes på vart jag senare en dag ska bege mig. Jag vet inte riktigt vad som väntar, men det är helt klart början på ert nytt kapitel i mitt liv, om jag fått vara klyschig. Jag saknar er alla redan nu, men livet förändras vare sig man vill eller inte, så det är bara att acceptera det och försöka styra så gott det går.